Вчителів пенсійного віку переведуть на контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчителів пенсійного віку переведуть на контракт

Казна та Політика
13128
За новим законом “Про середню освіту”, з цього року всіх вчителів пенсійного віку переведуть на контракт на рік, а після цього директори шкіл самі вирішать, чи продовжувати з ними співпрацю.
Про це заявила голова Міністерства освіти і науки (МОН) Ганна Новосад в інтерв’ю «Українській правді».
Відповідну заяву було зроблено в коментарі про одну з норм закону. За словами голови МОН, з 1 липня 2020 року вчителі-пенсіонери не будуть масово звільнені – їх переведуть на контракти строком на рік.
Після закінчення року директор навчального закладу матиме можливість сам вирішувати – продовжувати співпрацю з учителем чи ні.
На думку Новосад, якщо вчитель-пенсіонер працює якісно і сумлінно, то контракт з ним буде вигідно продовжити. Водночас, вважають у МОН, таке нововведення дасть можливість директорам українських шкіл відкривати шлях молодим фахівцям.
За даними профспілки працівників освіти і науки, на сьогоднішній день в Україні понад 70 тисяч вчителів пенсійного віку.

Довідка Finance.ua:

  • Понад 700 успішно сертифікованих вчителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу.
  • Вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але надавали у 2019 році репетиторські послуги учням і студентам, зобов’язані задекларувати свої доходи.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас