АМКУ схвалив передачу в концесію порту в Миколаєві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ схвалив передачу в концесію порту в Миколаєві

Фондовий ринок
272
Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив передачу в концесію морського порту “Ольвія” в Миколаєві. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Повідомляється, що катарська компанія “QTerminals”, яка стала переможцем конкурсу, подала документи в АМКУ на отримання в концесію активів порту “Ольвія” в кінці січня 2020 року.
“З огляду на те, що концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 24 січня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що морський порт “Ольвія” в Миколаєві передали в концесію катарській компанії “QTerminals”. За його словами, завдяки концесії державного бюджету України отримає 3,4 млрд гривень інвестицій за п’ять років.
Також РБК-Україна писало, що раніше в концесію передали Херсонський морський порт. Переможцем конкурсу стала компанія “Рісо-Херсон”, яка повинна інвестувати близько 300 млн гривень. На початку лютого суд заблокував передачу порту в концесію, однак 14 лютого процес був розблокований рішенням Апеляційного суду.
Зазначимо, концесія – це вид договору про створення або реконструкцію коштом інвестора державних об’єктів, в результаті чого інвестор отримує можливість експлуатувати об’єкт на платній основі, отримуючи дохід на свою користь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас