Впровадження е-квитка обійшлося столиці в 504 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження е-квитка обійшлося столиці в 504 млн гривень

Казна та Політика
1065
Впровадження електронного квитка обійшлося столиці близько 504 мільйонів гривень. Таким чином, витрати на одну одиницю транспортного засобу в Києві становлять 206 тис. гривень.
Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА).
“Впровадження електронного квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки і послуг вибрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro. Витрати на 1 одиницю транспортного засобу в Києві становлять 206 тисяч гривень. Ця сума менша в порівнянні з аналогічними проектами в інших містах України. Наприклад, у Львові при загальній кількості 638 одиниць на 1 одиницю транспортного засобу витратили 526,6 тисячі гривень. А в Харкові, де налічується 451 транспортний засіб, впровадження е-квитка в одному коштувало приблизно 411 тисяч гривень”, – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.
Зазначається, що впровадження е-квитка є одним з наймасштабніших смарт-проектів в столиці, який проходив в кілька етапів, включаючи тестування системи. За один рік міська влада технологічно адаптувала до системі електронного квитка 100% мережі комунального транспорту: 1326 одиниць наземного транспорту і 359 турнікетів в метро. Було створено понад 4000 місць продажу е-квитка.
Для міської влади цей проект гарантує отримання достовірних актуальних даних 24/7, що дозволить побудувати нові ефективні маршрути громадського транспорту і впорядкувати облік пасажиропотоку. Кожна оплата за проїзд буде врахована системою і покаже реальний дохід перевізників, що дозволить контролювати надходження податків від цього виду діяльності та планувати наповнення бюджету столиці.
За матеріалами:
КМДА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас