В Україні створять платформу для виявлення кінцевих власників компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять платформу для виявлення кінцевих власників компаній

Казна та Політика
660
Національний банк України спільно з іншими державними органами та громадськими організаціями 24 лютого підписав Меморандум про співпрацю у розбудові механізму перевірки інформації про кінцевих бенефіціарних власників та створення першої Транснаціональної електронної лабораторії (ТеЛАБ).
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
Завдання співпраці:
  • створити екосистему механізму проведення перевірки достовірності інформації про кінцевих бенефіціарних власників з метою протидії корупції, відмиванню коштів, шахрайству, ухиленню від сплати податків та іншим злочинам, що пов’язані з фіктивною діяльністю компаній.
Основні напрями діяльності ТеЛАБ:
  • правові: аналіз та розробка законодавства на міжнародному та національному рівнях;
  • організаційні: вироблення політик та процедур, аналіз бізнеспроцесів для інтеграції ресурсів, напрацювання методик проведення експертиз;
  • технічні: розробка, тестування та впровадження технічних рішень;
  • моніторинг ефективності діяльності. Крім Національного банку, такі зобов’язання взяли на себе також Міністерство юстиції, Міністерство цифрової трансформації, Держфінмоніторинг, ДП «Національні інформаційні системи».

Довідка Finance.ua:

  • Уряд пропонує способи боротьби з відмиванням доходів, про що зазначено в законопроекті 2179 «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас