Нафтогазові ліцензійні раунди: Україна планує запропонувати понад 30 об'єктів у концесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазові ліцензійні раунди: Україна планує запропонувати понад 30 об'єктів у концесію

Енергетика
304
Цього року на нафтогазових ліцензійних раундах Україна готова запропонувати понад 30 об’єктів для виставлення на аукціони та конкурси УРП (Угоди про розподіл продукції). Зокрема, будуть запропоновані понад 30 площ на електронних аукціонах – на умовах концесії. Про це під час публічного звіту про підсумки роботи Державної служби геології та надр України повідомив її голова Роман Опімах.
“Плани на цей рік досить амбітні. Ми можемо запропонувати ще більше. Раунд 2, як я вже зазначив, три ділянки на суші. Раунд 3 – ми можемо запропонувати ще три ділянки на суші під укладення угод і ще 2 ділянки на шельфі. Крім того, будуть запропоновані понад30 площ на електронних аукціонах, тобто на умовах концесії, і готуємося до вирішення пошуку інвесторів для проєктів Юзівської УРП і Олеської УРП, де стороною угоди є НАК “Надра України”, – розповів Опімах.
Він також зазначив, що дві запропоновані ділянки на шельфі мають загальну площу 15 тис. кв. км.
“Шельф. Найцікавіше. Зараз за результатами проведення геологічних переговорів, ми вирішили, що оптимальною конструкцією пропозиції шельфу буде саме дві ділянки: одна з них 8,3 тис. кв. км, а інша – 7,5 тис. кв. км. Ми їх назвали “Північний дельфін” і “Південний Дельфін” – це всього 15 тис. кв. км. Потенційно є ще третя ділянка, яку ми поки що вирішили не виставляти”, – повідомив Опімах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас