Де найбільше людей працюють неофіційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де найбільше людей працюють неофіційно

Особисті фінанси
3453
Наприкінці 2019-го рівень тіньової зайнятості впав до 21%. Таким чином, кількість роботодавців та працівників, які зацікавлені в офіційних трудових відносинах, зростає.
З початку 2020-го трудові договори уклали з майже 200 тис. співробітників, повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.
Щоправда, практично кожен п’ятий українець працює неофіційно.
Раніше повідомлялося, майже чверть ВВП України перебуває в тіні.

Довідка Finance.ua

  • Уряд готує цивілізовані умови роботи і легальне працевлаштування для українців. Найбільше людей, які “працюють у тіні”, в сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур’єрській діяльності.
  • За результатами дослідження української економіки, 846 млрд гривень або 23,8% від офіційного ВВП за 2018 рік перебуває в тіні, з них 19,7% ВВП (702 млрд гривень) становить готівкова тіньова економіка.
  • Ernst & Young провела подібні дослідження в 33 країнах світу, серед яких Чеська Республіка, Польща, Словенія, Словаччина, Хорватія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Сербія та інші країни. Історично рівень тіньової економіки серед зазначених країн коливався від 10,1% до 26,9% від обсягу ВВП.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас