554
Українці почали вживати більше м'яса і фруктів і менше хліба
— Казна та Політика
У структурі домашнього харчування українців за перші дев’ять місяців 2019 року відбулися певні зміни.
Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики.
За даними статистичного відомства, середнє споживання м’яса і м’ясопродуктів склало 5,0 кг на місяць на людину, що дещо більше, ніж за аналогічний період минулого року (4,8 кг).
Споживання молока і молочних продуктів знизилося до 18,9 кг у порівнянні з 19,1 кг роком раніше. Кількість яєць на людину не змінилася – 20 штук.
Споживання риби і рибних продуктів зросло з 1,3 кг до 1,4 кг, цукру – знизилося з 2,7 кг до 2,6 кг, соняшникової олії та інших рослинних жирів – скоротилося з 1,5 кг до 1,4 кг.
Крім того, споживання картоплі знизилося з 6,3 кг до 6,2 кг, овочів – з 9,5 кг до 9,3 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду – зросло з 3,6 кг до 3,8 кг
За матеріалами: РБК-Україна
Поділитися новиною
Також за темою
Україна отримає від Естонії військову допомогу на понад €100 млн
Дохідність річних депозитів вперше з початку року перевищила інфляцію (інфографіка)
У серпні імпорт в Україну зріс на 35%: що завозили найбільше
Аналітики знизили прогноз зростання ВВП України на 2025−2026 роки
Кількість небанківських фінустанов у серпні зменшилась — огляд НБУ
184 млрд грн економії: як «Дія» заощадила кошти українцям та державі