554
Українці почали вживати більше м'яса і фруктів і менше хліба
— Казна та Політика
У структурі домашнього харчування українців за перші дев’ять місяців 2019 року відбулися певні зміни.
Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики.
За даними статистичного відомства, середнє споживання м’яса і м’ясопродуктів склало 5,0 кг на місяць на людину, що дещо більше, ніж за аналогічний період минулого року (4,8 кг).
Споживання молока і молочних продуктів знизилося до 18,9 кг у порівнянні з 19,1 кг роком раніше. Кількість яєць на людину не змінилася – 20 штук.
Споживання риби і рибних продуктів зросло з 1,3 кг до 1,4 кг, цукру – знизилося з 2,7 кг до 2,6 кг, соняшникової олії та інших рослинних жирів – скоротилося з 1,5 кг до 1,4 кг.
Крім того, споживання картоплі знизилося з 6,3 кг до 6,2 кг, овочів – з 9,5 кг до 9,3 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду – зросло з 3,6 кг до 3,8 кг
За матеріалами: РБК-Україна
Поділитися новиною
Також за темою
Оновлено Каталог критично важливих технологій для енергетичного сектору України
Гетманцев пропонує запровадити військову цензуру всіх видатків бюджету
Рік великої приватизації: що продали та скільки заробила Україна
Міністр фінансів допустив нове збільшення бюджету для сектору оборони
Україна оцінює потребу у фінансуванні нової програми з МВФ у $150−170 млрд
Уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду-2025: видатки перевищать трильйон