Китай скасує мита на 696 американських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай скасує мита на 696 американських товарів

Світ
832
Пекін дав зелене світло нарощуванню закупівель в США скрапленого природного газу (СПГ). Міністерство фінансів КНР опублікувало 18 лютого список з 696 найменувань американських товарів, імпорт яких з 2 березня протягом року не буде обкладатися загороджувальними митами, введеними в відповідь на аналогічні заходи США.
У список, поряд з численними сільськогосподарськими товарами, увійшли також енергоносії.
У список увійшли соя, свинина і яловичина, кукурудза, пшениця, медичні прилади, ліки, деякі метали, а також сира нафта і скраплений природний газ.
Тим самим китайська сторона виконує зобов’язання, взяті на себе в рамках угоди про першу фазу торгової угоди США-КНР. Пекін зобов’язаний різко, як мінімум на $200 млрд доларів за два роки, збільшити імпорт американської продукції. Зокрема, закупівлі енергоносіїв з США, а саме нафти, нафтопродуктів, газу і вугілля, повинні вирости у порівнянні з 2017 роком на 52,4 млрд доларів.
Виконання цієї угоди призведе до того, що Сполучені Штати Америки вже в 2021 році можуть стати основним постачальником енергоресурсів в Китай, обігнавши і істотно потіснивши Росію, відразу ж після укладення угоди підрахувала науковий співробітник Інституту німецької економіки в Кельні (IW) Сонья Бер (Sonja Beer).
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас