Великі зарплати не врятують від виїзду заробітчан: експерт назвала причину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі зарплати не врятують від виїзду заробітчан: експерт назвала причину

Особисті фінанси
31434
Президент України Володимир Зеленський днями заговорив про підвищення середніх зарплат в Україні до рівня польських – зокрема, щоб утримати українських працівників на батьківщині. Але, як зазначила HR-директор компанії EDS-Engineering Валентина Пучка, різке зростання зарплат в Україні не принесе користі економіці.
“Що стосується ринку праці України, то реакція буде класичною: роботодавці будуть змушені в черговий раз підвищувати заробітну плату в прагненні утримати кваліфікованих фахівців у країні. Але без підвищення рівня продуктивності праці це не дозволить бізнесу розвиватися тими темпами, які б дозволили збільшувати ВВП і разом з тим скорочувати наше відставання від країн Західної Європи”, – говорить вона.
Нагадаємо, середня зарплата в Україні помітно поступається польській. Наприклад, в третьому кварталі 2019 року цей показник в Україні становив 382 євро в еквіваленті. Водночас в Польщі – 1143 євро, що в три рази вище.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас