Нефьодов пропонує криміналізувати контрабанду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов пропонує криміналізувати контрабанду

Казна та Політика
827
У Державній митній службі спільно з Міністерством юстиції працюють над текстом законопроєкту щодо криміналізації контрабанди.
Про це заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.
“Ми прихильники криміналізації контрабанди, і це підтримує ЄС. Зараз спілкуємося з Мін’юстом, який вважає, що треба коректно виписати текст, тому що адміністративне провадження проходить значно швидше, ніж кримінальне. Кримінальне провадження справді йде роками. Там зовсім інші стандарти доказування”, – заявив головний Митник.
“Тому є позиція, що в наших специфічних реаліях з нашими специфічними судами зміни можуть призвести до того, що на папері все буде виглядати жорсткіше (посадити, конфіскувати), але в реальності отримаємо гірші результати”, – сказав Нефьодов.
За його словами, кримінальна відповідальність повинна застосовуватися до досить високого порогу контрабанди.
“Якщо, наприклад, Range Rover везе 1600 пачок сигарет, то треба конфіскувати, оштрафувати, забрати Range Rover і на цьому зупинитися. А не засуджувати людину на п’ять років умовного терміну. Тільки в разі, якщо везуть комерційну партію, наприклад на мільйон доларів, тут вже має бути кримінальне покарання.
Ми вже підготували щодо криміналізації один законопроєкт. Отримали зауваження і зараз працюємо з ЄС, щоб підготувати другу ітерацію законопроєкту. Наскільки мені відомо, Офіс президента підтримує таку позицію”, – зазначив Нефьодов.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас