ЄС може виділити 300 млн євро аеропорту «Бориспіль» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може виділити 300 млн євро аеропорту «Бориспіль»

Казна та Політика
621
Європейський інвестиційний банк може виділити 300 мільйонів євро на реалізацію інвестиційного плану аеропорту «Бориспіль».
Як повідомили у банку, кошти можуть спрямувати на удосконалення інфраструктури аеропорту та розширення його потужностей.
Зокрема, за кошти банку можуть провести реконструкцію злітно-посадкової смуги, розширення терміналу D, а також розширення та модернізацію системи обробки багажів.
Загальна вартість проєктів в межах інвестиційного плану аеропорту має скласти близько 669 мільйонів євро. Решту коштів, які не заплатить Європейський інвестиційний банк, мають залучити з інших джерел, однак самих джерел в ЄІБ не вказують.
Раніше ЄІБ виділив кошти Укравтодору на будівництво трьох автомобільних розв’язок навколо Києва. Також ЄІБ виділив 400 мільйонів євро на програми кредитування фермерів.
Наприкінці 2019 року Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку починають в Україні новий проєкт, покликаний підвищити обізнаність громадян про правила дорожнього руху. Загальний обсяг фінансування очікується на рівні 176 мільйонів євро.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас