Міжнародні резерви України зросли майже на $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України зросли майже на $1 млрд

Казна та Політика
988
У січні 2020 року міжнародні золотовалютні резерви України зросли до 26,29 мільярда доларів або на 3,9% проти рівня на початку року.
Про це повідомляють у Національному банку України.
“Станом на 01 лютого 2020 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 26 292,8 млн дол. США (в еквіваленті). У січні вони зросли на 3,9%, сягнувши найвищого рівня з листопада 2012 року. Збільшення міжнародних резервів у січні зумовлене як успішним розміщенням урядом єврооблігацій, так і операціями Національного банку – з управління резервами та на валютному ринку”, – ідеться в повідомленні.
Загалом динаміку резервів упродовж місяця визначали такі чинники:
  • операції Уряду з управління державним боргом. Наприкінці січня уряд розмістив облігації зовнішньої державної позики на 1 250,0 млн євро. Водночас на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 656,1 млн дол. США (в еквіваленті), з яких 602,2 млн дол. США – на виконання зобов’язань за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованими у валюті;
  • операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Протягом першого місяця року на ринку спостерігалася дещо менша пропозиція валюти з боку експортерів через значні обсяги отриманого ними відшкодування ПДВ і певна активізація імпортерів після святкових розпродажів;
  • переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). У минулому місяці їхня вартість збільшилася на 170,6 млн дол. США (в еквіваленті).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас