Уряд знизив ренту за видобуток бурштину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд знизив ренту за видобуток бурштину

Казна та Політика
254
Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт з поправками до Податкового кодексу про зниження ставки рентної плати на видобуток бурштину.
“Комітет на засіданні ухвалив рішення врахувати подані народними депутатами пропозиції щодо зменшення ставки рентної плати на видобуток бурштину до 10% і тимчасово встановити ставку рентної плати за використання надр для видобутку бурштину до 31 грудня 2020 року включно в розмірі 5%, до 31 грудня 2021 року включно – у розмірі 8%”, – сказав заступник голови комітету з питань фінансів, митної та податкової політики Олександр Ковальчук, представляючи документ з трибуни парламенту.
За його словами, таким чином ставка 10% діятиме з 1 січня 2022 року.
Також Ковальчук зазначив, що збільшення рентної плати з 5% до 25% у 2016 році призвело до зниження надходжень за використання надр.
“Тому запропонований підхід має стимулювальний характер для легалізації видобутку бурштину”, – додав він.
Нагадаємо, наприкінці 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання видобутку бурштину”.
Закон регулює відносини з користування надрами з метою видобутку бурштину і спрямований на припинення незаконного видобутку, а також на створення сприятливих умов для розвитку в Україні бурштинової промисловості, залучення в цю галузь інвестицій і нових технологій, зростання рівня життя населення в місці видобутку бурштину, забезпечення охорони навколишнього середовища при видобутку і рекультивації порушених земель.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас