Гончарук доручив місцевій владі у січні і лютому ще зменшити платіжки за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук доручив місцевій владі у січні і лютому ще зменшити платіжки за опалення

Особисті фінанси
532
У січні та лютому українці мають отримати також дешевші платіжки за комунальні послуги, як у грудні.
Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій.
“За грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% меншою. Проте опалювальний сезон ще триває. Тож у січні та лютому місцева влада ще має докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло”, — сказав Олексій Гончарук.
Він додав, що всі необхідні механізми для цього уряд надав.

Як заощадити на комуналці

«Зараз ціна газу об’єктивно нижча, ніж за аналогічний період минулого року, що є результатом прозорого ринкового ціноутворення. Дякую місцевій владі в тих областях, де відбулося перерахування тарифів. На сьогодні урядовим механізмом перерахунку скористалися 143 підприємства у 21 області та Києві. Ті представники на місцях, які досі цього не зробили — закликаю активно долучитись до процесу», – наголосив голова уряду.
Олексій Гончарук доручив Міністерству розвитку громад та територій надати фахівцям на місцях методологічну підтримку, контролювати ситуацію та забезпечити розв’язання проблемних питань у разі їх виникнення.
Де підприємства здійснили перерахування:
  • всі підприємства теплопостачання знизили тарифи у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Тернопільській та Харківській областях.
  • у деяких областях знизили плату менше половини підприємств. Серед них Луганська (2 із 10 тепловиків), Івано-Франківська (2 із 6), Львівська (8 із 19) області.
  • до поради уряду не прислухались тепловики лише у двох областях – Чернівецькій та Миколаївській. Там платіжки не знижували.

Довідка Finance.ua:

  • В 2020 році українцям надсилатимуть по дві квитанції за газ замість однієї. За спожитий газ і за його доставку тепер доведеться платити окремо.
  • Також внески на ремонт, перевірку, діагностику лічильників раніше входили у тариф, а тепер будуть прописані окремо.
  • У січні 2020 року оптова ціна на природний газ становитиме 4,65 грн за куб. м, що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас