Милованов пояснив, чому коронавірус не вдарить по економіці України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов пояснив, чому коронавірус не вдарить по економіці України

Казна та Політика
1470
На українську економіку не вплине ситуація в Китаї, де в результаті спалаху нового коронавірусу захворіли тисячі людей. Таку заяву зробив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов під час брифінгу.
Він зазначив, що зазвичай першою прямий ефект відчуває галузь туризму, але в Україні на туризм припадає лише 2% ВВП при середньому показнику в інших країнах на рівні 5-10% ВВП.
“Тому у нас ефект буде низьким. Перевізники і туроператори, які працюють на зовнішніх ринках і працюють з Китаєм, можливо, понесуть певні витрати, пов’язані з евакуацією. Але ми оцінюємо вплив як мінімальний”, – сказав Милованов.
Крім цього, він не розраховує на зниження товарообігу між Україною та Китаєм, який є одним з найбільших торговельних партнерів нашої країни.
“Ми поки що не прогнозуємо негативного впливу на товарообіг. Насправді ми, користуючись можливістю, зняли кілька торговельних бар’єрів для експорту з Китаю, але це не пов’язано з коронавірусом. Тому ми взагалі підвищуємо товарообіг з Китаєм. Це добре для економіки”, – додав Милованов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас