Уряд збільшив адміністративні штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд збільшив адміністративні штрафи

Казна та Політика
749
Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні збільшив штрафи за порушення правил пожежної та техногенної безпеки, хибні виклики поліції, швидкої та аварійних служб.
Про це повідомляється на сайті уряду.
“Уряд схвалив зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки”, – ідеться в повідомленні.
Відповідно до законопроєкту, змінами передбачено:
  • мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн, а максимальний — 8500 грн;
  • підвищується штраф за завідомо неправдивий виклик поліції, “швидкої” або аварійних служб — він становитиме від 3400 до 10200 гривень;
  • запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками. Раніше штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб — від 34 до 170 гривень.
Крім того, уряд наразі опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов’язковості виділення коштів в державному та місцевих бюджетах на цільові заходи протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти, охорони здоров’я та інших.
Дані зміни запрацюють після прийняття законопроекту парламентом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас