ПриватБанк запускає хмарний електронний підпис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк запускає хмарний електронний підпис

Особисті фінанси
9199
ПриватБанк запускає хмарний електронний підпис з безпечним доступом до особистого ключа через мобільний додаток у смартфоні (Smart-ID).
Про це повідомляє пресслужба банку.
“ПриватБанк та його автоматизований центр сертифікації ключів отримали Атестат відповідності системи захисту інформації від Держспецзв’язку (Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України). Сертифікація сервісу є передостаннім етапом запуску принципово нової для України технології хмарного кваліфікованого електронного підпису для громадян, яку планують запровадити вже в 1 кварталі 2020 року”, – йдеться в повідомленні.
За словами члена правління ПриватБанку Андрія Гриценюка, отримання атестату завершує комплекс робіт зі створення унікальної системи дистанційного доступу до ключів КЕП через smart-пристрої.
Переваги нового сервісу:
  • сервіс дозволить відмовитися від необхідності фізичної присутності для отримання електронного підпису, носіння та зберігання секретних ключів на токенах чи smart-картах;
  • сервіс є універсальним рішенням, що виключає проблему сумісності пристроїв, операційних систем, платформ, мов розробки і середовищ використання”;
  • спростить користування е-послугами, підписання документів за допомогою будь-якого смарт-пристрою;
  • розширить можливості додатку державних послуг “Дія”, порталу https://id.gov.ua і систем онлайн-банкінгу.
Користування сервісом для клієнтів банку – безкоштовне.

Довідка Finance.ua:

  • 4 жовтня ПриватБанк і міністерство цифрової трансформації України підписали меморандум про співпрацю, який дозволяє об’єднати зусилля цифрового відомства і найбільш інноваційного банку для розвитку і підтримки доступних, прозорих, безпечних і найменш витратних електронних публічних послуг.

Оформити кредитну картку Приватбанку на Finance.ua 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас