Зниження тарифів: в Кабміні зробили роз'яснення для українців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження тарифів: в Кабміні зробили роз'яснення для українців (інфографіка)

Казна та Політика
6699
Перерахунок плати за опалення залежить від типу палива, яке використовується постачальниками тепла в різних регіонах.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Як зазначається, тариф на опалення перерахували вже в 124 містах України. Це було зроблено на підставі постанови Кабміну № 1082, яка дала можливість місцевим теплопостачальним компаніям знижувати тариф.
Тариф на опалення вдалося знизити на 30% завдяки зниженню ціни на газ, яка в листопаді-2019 становила 6235,5 грн за тисячу кубометрів, а в грудні впала до 4276,7 грн.
У Кабміні наголосили, що для споживачів тепла в різних регіонах знижка може бути різною. Це залежить від того, що саме підприємства використовують для виробництва тепла. Деякі підприємства можуть використовувати замість газу вугілля, пелети або інше паливо. У Кабміні ставлять за приклад Слов’янську ТЕС, яка на 98,2% використовує в роботі вугілля і лише на 1,7% газ, тому знижка для місцевих жителів буде мінімальною.
Зниження тарифів: в Кабміні зробили роз'яснення для українців (інфографіка)
Як змінились нарахування в платіжках:
  • в Києві і області сума перерахунку тарифу за грудень в однокімнатних квартирах повинна становити не менше 80 грн, а у Львівській області досягне 292 грн;
  • у Чернігівській області сума знижки на опалення в двокімнатних квартирах за грудень повинна стартувати від 110 грн, а в Дніпропетровській досягати 435 грн;
  • у Рівненській області сума перерахунку тарифу на опалення трикімнатної квартири за грудень може скласти більше 500 грн.
Зниження тарифів: в Кабміні зробили роз'яснення для українців (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас