Знижки не для всіх: де в Києві не зменшиться плата за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знижки не для всіх: де в Києві не зменшиться плата за комуналку

Особисті фінанси
1689
Згідно з постановою Кабміну, що набрала чинності, вартість тепла і гарячої води, які виробляються від природного газу, в будинках киян має знизитися на 22-23%.
Платіжки з новими сумами до оплати жителі Києва отримають вже наступного тижня. Про це пише сайт Сегодня.
“При цьому тариф на тепло і гаряче водопостачання залишився без змін. Постанова Кабміну дозволяє без змін тарифу і його структури вносити коректування в платіжках за нарахування до сплати. У середньому кияни заплатять на 300-400 гривень менше з кожного особового рахунку. Така знижка буде тільки для будинків, яким гарячу воду і тепло поставляє КП “Київтеплоенерго”, а це понад 90% споживачів столиці. Тільки частину Дарницького та Дніпровського районів цю знижку не отримають, оскільки ці послуги їм надають від ТЕЦ, яка працює на вугіллі”, – пояснили в КМДА.
Цифри в платіжках залежать від погоди і середньодобової температури повітря. Погода в грудні була не теплішою, ніж у листопаді, тому не варто очікувати, що платіжки будуть сильно відрізнятися від тих, які споживачі отримали в грудні.
Також важливо розуміти, яку кількість тепла споживає весь будинок. Якщо будівля обладнана будинковим лічильником, то така вартість і буде представлена ​​до оплати.
У КП “Київтеплоенерго” пояснюють, що не можуть оперативно регулювати температуру теплоносія і працюють згідно з температурним графіком, який розробляється на кожен місяць.
“У Києві більшу частину теплоносія виробляють дві ТЕЦ, плюс котельні. Вони не маневрені й не індивідуальні. Тому тричі на день змінювати температуру теплоносія неможливо технічно. Чому? Це загрожує масштабними аваріями. Оскільки різка зміна тиску і температури може призвести до вибуху або потужного гідравлічного удару”, – пояснюють в КМДА.
Там запевняють, що регулювати температуру теплоносія можна після встановлення індивідуального теплового пункту для будинку.
“Встановлення теплового пункту за міською програмою 70 на 30 окупається за 1-2 опалювальні періоди. Деякі ОСББ буквально за один сезон окупили встановлення такого теплового пункту. Після цього йде чиста економія. В аномально теплі місяці члени ОСББ економлять колосальні кошти і цих грошей вистачить не на один тепловий пункт або інші потреби будинку. Вартість теплового пункту – від 300-400 тисяч гривень”, – додають у КМДА.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас