Міжбанк: "момент істини" на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "момент істини" на валютному ринку

Валюта
5245
Вівторок буде “моментом істини” на валютному ринку для визначення тренду щодо курсу цього тижня. Причому, активізація міжбанку відбудеться відразу з кількох причин:
1). Після вчорашньої роботи по долару на ТОМі (в США відзначали День Мартіна Лютера Кінга і американські банки не працювали) – сьогодні на торги вийдуть як поточні угоди клієнтів, так і перенесені вчора частиною компаній операції з цією валютою;
2). Сьогодні пройде новий аукціон з розміщення ОВДП Мінфіном України. Виставляються гривневі облігації на 6 млрд гривень. У тому числі довгограючі на 4 млрд гривень (на 1 218 днів) – дуже цікаві для нерезидентів. Це спровокує приплив валюти на міжбанк за цими угодами і зіграє на користь зміцнення гривні в найближчі дні;
3). Зростання клієнтського попиту останніх днів провокує як гру “на підвищення” з боку експортерів, так і спекулятивні спроби розгойдати курс. Це психологічно працює проти гривні і стимулює клієнтів-покупців до активної скупки валюти на побоюваннях її подальшого зростання;
4). Активний період отримання відшкодувань ПДВ експортерами (почався цьогоріч трохи раніше, ніж зазвичай) призводить до збільшення як можливостей для спекулянтів за рахунок зростання гривневого навісу над валютним ринком, так і деякої “непоступливості” по курсу у продавців.
Все це призведе до зростання обсягів операцій на торгах у вівторок. Ми передбачаємо на сьогодні укладення до 640 угод при обсягах операцій в межах до $250 млн.
Готівковий ринок буде продовжувати уважно стежити за тим, що відбувається на міжбанку, і оперативно коригувати свої цінники протягом дня.
Вихід нерезидентів на торги з продажем валюти під аукціон призведе до того, що у НБУ в період 21-22 січня (проведення і розрахунки по аукціону) буде шанс активно скуповувати долар в резерви, що завадить гривні сильно зміцнюватися на ринку.
Саме “боротьба” двох тенденцій і буде сьогодні формувати тренд по курсу на міжбанку: з одного боку – поява у гривні можливостей активного ситуативного зміцнення в основному за рахунок проведення аукціону, а з іншого – зростання клієнтського попиту на валюту і викупи долара Нацбанком, що працює проти падіння валютних котирувань.
Ми прогнозуємо на вівторок коридор по долару в межах 24,15-24,35 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,30 / 24,34
євро – 26,93 / 26,97
російський рубль – 0,3947 / 0,3955
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас