Що дасть Стратегія розвитку фінансового сектору громадянам (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що дасть Стратегія розвитку фінансового сектору громадянам (інфографіка)

Казна та Політика
388
Стратегія розвитку фінансового сектору до 2025, яку минулого тижня підписали фінансові регулятори, насправді про людей.
Про це йдеться на сторінці регулятора у FACEBOOK.
Громадяни та бізнес, які є споживачами фінансових послуг, стоять у центрі фінансової системи та її розвитку.
Дорожня карта Стратегії до 2025 містить багато кроків, які позитивно вплинуть на українців. Зокрема, кроки, які стимулюють запровадження фінансових онлайн-послуг, роблять доступнішою іпотеку, захищають права споживачів фінансових послуг.
Що дасть Стратегія розвитку фінансового сектору громадянам (інфографіка)
Що планують зробити:
  • До кінця 2020 року регулятори планують підготувати зміни до законодавства, які посилять захист прав кредиторів, які надають іпотеку, врегулюють іпотечне кредитування під заставу об’єктів незавершеного будівництва. Це сприятиме відновленню іпотечного кредитування.
  • Затвердити порядок використання QR-коду для переказу коштів. До кінця 2024 року регулятори планують впровадити нові моделі дистанційної ідентифікації та верифікації клієнта. Ці та інші передбачені Стратегією кроки сприятимуть появі нових фінансових онлайн-послуг та зручності послуг.
  • Забезпечити прозорість та зрозумілість реклами фінансових послуг. А до кінця 2021 року зобов’язати фінансові установи (не тільки банки) розкривати повну інформацію про умови та вартість кредитів, страхових послуг тощо. Тобто споживачі розумітимуть свої витрати на отримання та обслуговування фінансових послуг.
  • Створити систему гарантування вкладів членів кредитних спілок та гарантування виплат за договорами накопичувального страхування життя.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас