В Індії передумали будувати Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії передумали будувати Hyperloop

Світ
397
Уряд індійського штату Махараштра відмовляється від проєкту надшвидкісної транспортної системи Hyperloop, яка мала з’єднати столицю штату Мумбаї з індійським містом Пуна, The Indian Express.
Як заявив журналістам заступник головного міністра Махараштри Аджит Павар, проєкт Hyperloop поки що “не реалізований ніде в світі”.
“Нехай його спочатку побудують десь, хоча б 10 км. Якщо він буде успішним, тоді ми розглянемо можливість його впровадження в штаті”, – зазначив заступник міністра.
За його словами, хоча уряд штату не має ресурсів для реалізації такого масштабного проєкту на експериментальній основі, в разі необхідності він готовий розглянути його.
Попередня адміністрація штату планувала виділити на проект Hyperloop $10 млрд. Передбачалося, що надшвидкісна траса допоможе зменшити час пересування між містами Мумбаї і Пуна з 3-4 годин до 35 хвилин.
Ідею Hyperloop представив в 2012 році інженер, підприємець і інвестор Ілон Маск, ідеолог і засновник таких компаній як SpaceX і Tesla Motors. Його ідея полягає в тому, що в трубах над поверхнею землі в умовах надзвичайно розрідженого повітря з невеликим інтервалом і швидкістю аж до 1220 км/год пересуватимуться капсули з пасажирами або вантажами. При цьому капсула не торкається стінок труби через ефект повітряної подушки.
Вперше Маск заговорив про тунель в кінці 2016 року. Тунель довжиною 4 км бере початок під головним офісом компанії SpaceX в каліфорнійському місті Хоторн і закінчується в передмісті Лос-Анджелеса.
Найбільшу активність у втіленні цієї ідеї проявили компанії Hyperloop One і Hyperloop Transportation Technologies (НТТ).
Так, HTT уклала угоди з низкою країн про будівництво та тестування там подібних систем. У 2016 році домовленість була досягнута з урядом Словаччини, в 2017 році – з урядом Індії, в 2018 році – з владою американських штатів Огайо та Іллінойс.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас