Введено новий податок на продаж автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введено новий податок на продаж автомобілів

Особисті фінанси
27756
16 січня Верховна Рада ухвалила “Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”.
Про це йдеться в законопроекті №1210.
Законопроект розроблено з метою запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементації норм, передбачених Планом протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (BEPS), реформування інституту фінансової відповідальності та удосконалення процедури адміністрування податків та зборів.
Згідно з законопроектом, хто продає за рік більше 2 авто, повинен буде заплатити з продажу 18% від оціночної вартості транспортного засобу.
Кого стосується – легкових машин, будь-якого транспорту, починаючи від причепів і мопедів і закінчуючи автобусами з тракторами.
Податок при продажу першого і другого авто залишився колишнім (згідно з ст. 173 Податкового кодексу).
Мета законопроекту – забезпечити додаткові надходження до державного бюджету за рахунок підвищення прозорості міжнародних транзакцій суб’єктів господарювання та запобігти використанню агресивних схем податкового планування.
Також це сприятиме запровадженню міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі.
Часто за кермом? Економте свій час і замовляйте для себе специальну картку для водіїв на Finance.ua.

Обрати кредитну картку для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас