Автомобілі Tesla скоро зможуть "спілкуватися" з людьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Tesla скоро зможуть "спілкуватися" з людьми

Технології&Авто
302
Поки Ford тільки розглядає ідею наділити самокеровані автомобілі здатністю спілкуватися з оточуючими «мовою світла», розробляючи для цього відповідну технологію, Tesla вирішила взяти і просто наділити свої автомобілі людським голосом, з тією ж метою.
Невдовзі автомобілі Tesla зможуть розмовляти з пішоходами та іншими учасниками дорожнього руху. Коротким роликом з демонстрацією відповідної можливості поділився на своїй сторінці в Twitter засновник і глава Tesla Ілон Маск.
«Автомобілі Tesla незабаром зможуть розмовляти з людьми, якщо це буде потрібно. Це реальність. І, природно, ваша машина зможе 💨 в тому ж напрямку».
Торік Tesla дещо видозмінила днище передньої частини Model 3 – там з’явилася решітка динаміків. Нагадаємо, в США і Європі діють норми, згідно з якими електромобілі зобов’язані видавати помітний пішоходами звук при русі з невеликою швидкістю. Щоб відповідати цим нормам, Tesla, як і інші виробники, оснастили свої електричні авто зовнішніми динаміками.
Власне, саме ці динаміки і будуть використовуватися для спілкування (якщо так можна висловитися) з людьми на вулиці. У ролику можна почути, як Tesla Model 3 вимовляє такі слова: «But do not just stand there staring, hop in» (можна перекласти як «Не стій бовдуром, сідай в машину»). Потім звучить ще щось, але розрізнити слова неможливо через не найкращу якість.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас