Іноземці хочуть придбати не більше ніж 15% орендованих сільгоспземель, - данська Agromino — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці хочуть придбати не більше ніж 15% орендованих сільгоспземель, - данська Agromino

Аграрний ринок
517
Компанія Agromino (раніше Trigon Agri, Данія), що володіє сільськогосподарськими активами в Україні, вважає, що агрохолдинги з іноземними інвестиціями або які перебувають у володінні іноземців придбають не більше ніж 10-15% орендованих ними сільськогосподарських земель після відкриття ринку землі.
Про це повідомив мажоритарний власник компанії Петро Крогман в інтерв’ю виданню “НВ. Бізнес”.
“Купівля землі вимагає величезних інвестицій, тому ми не плануємо викуповувати великі площі. Я думаю, що інші агрохолдинги вчинять так само і придбають не більше ніж 10−15% площ. Пайовики масово теж не прагнуть продавати землю”, – сказав він.
Також Крогман вважає доцільною ідею дозволити іноземцям викуповувати тільки раніше орендовану землю і засуджує заборону на продаж їм землі в цілому, оскільки це може згубно позначитися на репутації України.
Крім того, за його словами, повна заборона на продаж землі іноземцям встановить ціну на землю не більше ніж 2 тис. євро за Га.
“Після набуття такою нормою чинності іноземні агрохолдинги, які працюють в Україні, можуть втратити свої землі та інвестиції. Хто їх забере? Рейдери”, – прокоментував Крогман.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас