Оператор ГТС розповів, скільки втратить Україна через "Турецький потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор ГТС розповів, скільки втратить Україна через "Турецький потік"

Енергетика
650
Запуск газопроводу “Турецький потік” знизить транзит через Україну в 2020 році на 15 мільярдів кубометрів, проте Україна шукає нові можливості для залучення інфраструктури “старого” Трансбалканського газопроводу.
Про це на своїй сторінці у FACEBOOK повідомив голова Оператора ГТС Сергій Макогон.
“Сьогодні (8 січня 2020 року. – Ред.) пафосно був запущений Турецький потік. Проект без економічного сенсу, але з великою політичною складовою. На жаль, ми не змогли його зупинити. Ми вже відчули його вплив. Транзит газу через Україну в Балканському напрямку з 1/1/2020 здійснюється тільки для потреб Румунії та Молдови. Болгарія, Туреччина та інші країни в цьому регіоні вже не отримують газ через Україну.
Як результат, зниження транзиту через Україну в цьому році складе близько 15 млрд м3.
Але ми шукаємо нові можливості для використання існуючої інфраструктури (Трансбалканського газопроводу) і домоглися створення на його базі нового коридору для поставок газу в Україну з Болгарії, Туреччини і Греції в обсязі до 15,8 млн м3 на добу. Розраховуємо на тестові поставки вже в січні”, – написав Макогон.
Нагадаємо, вчора, 8 січня 2020 року президенти Туреччини та Росії Реджеп Ердоган та Володимир Путін офіційно запустили трубопровід «Турецький потік», яким російський газ постачатимуть до Південної Європи в обхід території України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас