ПДФО, ЄСВ і військовий збір об'єднають в один податок - Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПДФО, ЄСВ і військовий збір об'єднають в один податок - Гетманцев

Казна та Політика
21081
Депутати мають намір розпочати підготовку до податкової реформи. В першу чергу вирішили взятися за реформування оподаткування доходів громадян.
Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю порталу «Мінфін».
«Ми поки що обговорюємо ядро податкової реформи – зміну оподаткування доходів. Найголовніші моменти – це об’єднання ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), єдиного соціального внеску (ЄСВ) і військового збору в єдиний податок», — повідомив депутат.
Нині діє єдина ставка податку на доходи громадян у розмірі 18%. За словами Гетманцева, замість неї планують запровадити кілька: базову, підвищену і знижену.
Точні розміри ставок поки що не відомі. Остаточні розрахунки зараз роблять в Міністерстві фінансів. «Можу сказати лише, що шкала не буде пласкою, буде пропорція. Мінімальна ставка складе 15»”, – уточнив Гетманцев.
Фіналом податкової реформи має стати запровадження в Україні загального декларування. Воно не буде обов’язковим для всіх, але українці самі будуть в ньому зацікавлені.
«Якщо ви платите податок за звичайною, базовою ставкою, можете не подавати декларацію. Але якщо ви її подасте, вам перерахують податок за мінімальною ставкою і держава поверне вам розписку в податку і, можливо, виплатить кешбек. Ми також хочемо використовувати практику, яка є в зарубіжних країнах. Віднімати з доходу витрати на оренду житла, лікування, утримання літніх батьків, старших за 80 років, на відпочинок в Україні. Наше завдання – максимально наблизити дохід до чистого доходу, тобто реального об’єкта оподаткування», – пояснив голова податкового комітету.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас