Скільки Кабмін планує заробити на приватизації "Укрспирту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Кабмін планує заробити на приватизації "Укрспирту"

Казна та Політика
511
Уряд планує отримати від приватизації держкомпанії “Укрспирт” щонайменше 2-2,5 млрд грн.
Про це розповів в. о. директора “Укрспирт” Сергій Блескун в інтерв’ю “Главкому”.
Він зазначив, що раніше озвучувалися цифри в 6-7 млрд грн, однак важливіше вивести виробництво з тіні, адже держава щорічно втрачає від цього 8-10 млрд грн.
“Тому для України важливо продати за стільки, за скільки вийде. Звичайно, треба намагатися зробити це за максимальну суму. Але поки, думаю, що 2-2,5 млрд — це та цифра, нижче якої ми не опустимося”, — підкреслив Блескун.
Він також висловив упевненість, що інвестори зацікавляться активами “Укрспирту”, незважаючи на те, що їх вартість становить лише 900 млн грн.
“Цінність деяких заводів дійсно лише в тому, що там є будівля, якісь запаси. Але є і підприємства, перспективні саме як бізнес, це майданчики, що виробляють спирт”, — додав Блескун.
Крім того, він висловив думку, що бізнесу, який хоче розвиватися і заробляти, буде вигідно купити ці заводи.
“Йдеться і про алкогольні компанії, і про зернотрейдери, і про західні компанії — польські, австрійські. Ви ж не забувайте, що у нас є можливість стати серйозними виробниками біоетанолу. Я знаю, що зараз готується законопроєкт, який зробить цікавим для багатьох інвесторів придбання заводів “Укрспирту” саме для виробництва пального”, — додав Блескун, зазначивши, що не менше ніж 20 спиртзаводів придбають лише для виробництва біоетанолу в разі ухвалення цього закону.
Також він вважає, що багато заводів будуть перепрофільовані.
“Вони будуть цінні не як спиртзаводи, а як майданчики для іншого бізнесу — наприклад, для елеватора. Адже у них вже є вся необхідна інфраструктура — підведені газ, електрика, залізничні шляхи. Повірте, це — чудовий стартап. І саме демонополізація спиртової галузі дасть поштовх для розвитку нового підприємництва”, — додав Блескун.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас