Коли в Україні запрацює Державна соціальна служба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли в Україні запрацює Державна соціальна служба

Особисті фінанси
371
Уряд затвердив оновлене Положення про Державну соціальну службу України, чим дав фактичний старт її роботі.
Про це на своїй сторінці у FACEBOOK повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.
Служба стане цивілізованим та прогресивним інструментом для того, щоб всі буди переконані, що допомогу отримують ті, хто потребують і що кошти соціальної сфери не є предметом для шахрайства та маніпуляцій.
Коли це запрацює – Державна соціальна служба запрацює у 2020 році.
Що це дасть на практиці – це дозволить перевіряти місцеві органи соціального захисту населення, які призначають людям державні виплати, та виявляти порушення з боку як посадових осіб, так і отримувачів.
Тому що зараз місцеві управління соцзахисту фактично “перевіряють” самі себе.
“Для прикладу, вперше в історії України, в листопаді цього року завершилася перевірка отримувачів однієї із допомог, яка виявила порушень на понад 30 млн грн. І ця сума – лише за один місяць виплати і лише за однією програмою виплат”, – зауважила Соколовська.
Виявлені кошти повинні піти на підтримку малозабезпечених. За ефективної роботи Державної соціальної служби мова йтиметься про сотні мільйонів грн у рік. Всі ці гроші будуть перерозподілені на тих, хто потребує.

Довідка Finance.ua:

  • Розмір соцдопомоги – два прожиткові мінімуми для дітей до 18 років, для дітей віком від 18 до 23 років, що навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації, — два прожиткові мінімуми для працездатних осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас