В уряді пропонують змінити податок на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді пропонують змінити податок на землю

Казна та Політика
1677
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планують змінити систему оподаткування землі, щоб боротися із тіньовим бізнесом. За розрахунками уряду, такі зміни принесуть громадам додаткові 13 мільярдів гривень надходжень на рік до місцевих бюджетів.
Про це на пресмарафоні «Фінальна версія. Земельна реформа» заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.
«Бізнесу доведеться платити податки. За різними оцінками є 35-40% тіньового обробітку земель. Є ідея запровадити єдину мінімальну сплату з кожного гектара. 100% іде до місцевого бюджету, що призведе до унеможливлення ухилення від сплати податків. За нашими підрахунками, це має збільшити надходження до бюджету приблизно на 13 мільярдів гривень на рік», — зазначив Висоцький.
Зокрема, у Мінекономіки додали, що подібні зміни не стосуватимуться бізнесу, який справно сплачує податки.
«З землею дуже легко боротися з тіньовою економікою, бо земля — це актив. Ми через супутник можемо бачити, що там щось росте. Нехай просто кожен заплатить ту саму суму, в залежності від якості землі, звичайно. Це має бути прив’язано до нормативно-грошової оцінки», — прокоментував міністр економічного розвитку Тимофій Милованов.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас