Бензин повинен подешевшати не на 30-80 копійок, а на 2 гривні - Гончарук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин повинен подешевшати не на 30-80 копійок, а на 2 гривні - Гончарук

Особисті фінанси
2611
Зниження цін на паливо в Україні на тлі зміцнення курсу гривні відбувається повільнішими темпами, ніж могло б бути, оскільки на цьому сегменті ринку дуже низька конкуренція, а також тіньові заправки, заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Якщо конкуренція сильніша, то ціни знижуються швидше. Якщо конкуренції немає або вона слабка, то ціни або не знижуються взагалі, або знижуються дуже повільно. У випадку з паливом – це товар, який дуже сильно прив’язаний до гривні, і укріплена гривня повинна була потягти ціни на бензин вниз, безумовно», – сказав він в ефірі одного з телеканалів. За словами Гончарука, зараз ціни на бензин зменшуються, за різними оцінками, від 30 до 80 копійок, але це неадекватне зниження, оскільки ціни повинні знизитися набагато сильніше.
За підрахунками в Кабміні, ціни повинні зменшитися чи не на 2 гривні, а в середньому ціни на бензин в Україні повинні бути 1,1 долара за літр. Також голова уряду підкреслив, що для нормальної роботи ринку потрібно здійснити цілий комплекс заходів зі стимулювання конкуренції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас