Виникла проблема у відображенні субсидій на рахунках «Ощадбанку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виникла проблема у відображенні субсидій на рахунках «Ощадбанку»

Особисті фінанси
61947
Кошти на пільгових рахунках для оплати комунальних послуг в особистому кабінеті «Ощадбанку» не відображаються із технічних причин.
Про це повідомили в Департаменті соціальної політики КМДА.
Що сталося: пільговики не можуть простежити рух коштів своєї пільги через особовий кабінет «Ощадбанку», який був створений автоматично.
У січні рух коштів пільги, яка надається у безготівковій формі, буде відображатися, та пільговик зможе отримати розуміння, за який саме вид послуг були перераховані гроші.
Нагадаємо, з 1 жовтня всі пільгові категорії громадян були переведені на монетизовану форму виплати пільг: кошти можна отримати на банківську картку (за заявою, написаною до 15 жовтня) та у безготівковій формі на особовий рахунок в АТ «Ощадбанк».

Як заощадити на комуналці

При безготівковій формі виплати субсидій частину платежів за послуги ЖКГ за пільговика здійснює «Ощадбанк», решту субсидіант сплачує самостійно. Послуги, за які потрібно буде доплатити, «Ощадбанк» надсилає в СМС-повідомленнях власникам пільг із вказаним розміром доплати за кожну.
Ощадбанк пізніше прокоментував Finance.ua, що всі технічні доопрацювання між Міністерством соціальної політики та Ощадбанком здійснено, система штатно працює. Жодних технічних проблем з боку банку не виникало.
Всю інформацію, яку коректно було передано до банку Міністерством соціальної політики для створення кабінетів пільговиків, банком було опрацьовано.
Деякі питання щодо входу до кабінету можуть залишитись лише у пільговиків, які не надали свої номери мобільних телефонів до органів соцзахисту, адже вхід до кабінету відбувається за номером телефону. Їм пропонують звернутись до органів соцзахисту, які передадуть цю інформацію до банку.
При цьому зазначили, що кабінети пільговиків є виключно ініціативою банку для зручності користувачів. Постанова Кабінету Міністрів №807 від 14.08.2019 р. не зобов’язувала банк їх створювати.
Банк виконує свої зобов’язання чітко в строки, визначені Постановою Кабінету Міністрів.

Довідка Finance.ua:

  • Мінсоцполітики з 1 січня планує запровадити можливість перейти на готівкову форму отримання пільг у будь-який час. Ці зміни планується впровадити з 1 січня 2020 року.
  • У Міністерстві соціальної політики пояснили, чому за кожну грошову операцію, пов’язану з безготівковою монетизацією субсидій і пільг, Ощадбанк знімає комісію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас