Субсидії готівкою: у Мінсоцполітики приготували зміни для пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії готівкою: у Мінсоцполітики приготували зміни для пільговиків

Особисті фінанси
4323
Мінсоцполітики ініціює зміни, що дозволять пільговикам переходити на готівкову форму впродовж всього опалювального сезону, а не обмежуватись датою до 15 жовтня.
Про відповідні зміни до порядку надання пільг повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає пресслужба відомства у FACEBOOK.
Що зміниться: з 1 січня 2020 року тим, хто захоче перейти на готівкову форму субсидій, дозволять здійснювати перехід будь-коли. Зараз же визначено, що субсидіанти мають прийняти рішення, у якій формі отримувати виплату, до 15 жовтня.
“Сьогодні на субсидію у готівковій формі мають право домогосподарства, які звернулися із заявою, надали банківський рахунок до 15 жовтня. Тобто вони отримують гроші “на руки” через відділення Ощадбанку та Укрпошти. Самостійно оплачують рахунки. Всім іншим субсидію нараховують на безготівковий рахунок Ощадбанку. Далі банк розраховується з постачальниками комунальних послуг”, – зазначив Музиченко.

Приват24: пенсія, субсидія та інші соцвиплати

Наразі рішення щодо змін у наданні субсидій готівкою очікує на погодження Кабінету міністрів України.
“Для максимального поширення інформації ми на сайті Мінсоцполітики розмістимо дорожню картку процесу та розповсюдимо по усіх регіональних управліннях соцзахисту, щоб кожен пільговик міг прийняти зручне для себе рішення”, – заявили у Мінсоцполітики.

Довідка Finance.ua:

З 1 жовтня 2019 року діють дві моделі монетизації:
  • безготівкова форма (кошти перераховуються на персональний обліковий запис одержувача в АТ “Ощадбанк”, звідки спрямовуються лише на оплату житлово-комунальних послуг);
  • готівкова форма (готівка виплачується безпосередньо одержувачу).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас