Мінекономіки не виключає девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки не виключає девальвації гривні

Валюта
22882
На початку 2020 року в Україні можливе прискорення інфляції через ослаблення гривні до долара.
Про це йдеться в коментарі Департаменту економічної стратегії та макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.
Як наголошується в публікації, до кінця 2019 року очікується нижчий рівень інфляції, ніж прогнозувалося, через істотне зміцнення обмінного курсу.
“У першому кварталі 2020 року формування інфляційного тренду буде відбуватися, в першу чергу, під впливом сезонності на продовольчому ринку, а також можливого тимчасового ослаблення гривні”, – йдеться в коментарі.
Експерти Мінекономіки серед ризиків прискорення інфляції вказують зростання витрат виробництва (через зростання оплати праці і тарифів на електроенергію) і їх прискорене перенесення на споживчі ціни.
“Додатковим ризиком є ​​можлива відсутність транзиту газу через територію України (позначиться на обмінному курсі гривні) і відновлення трендів зростання цін на енергоносії на світовому ринку на тлі існуючих геополітичних конфліктів на Близькому Сході”, – йдеться в публікації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас