Кабмін презентував електронний кабінет забудовника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін презентував електронний кабінет забудовника

Нерухомість
832
Запуск електронного кабінету забудовника є лише першим кроком на шляху боротьби з корупцією в будівельній сфері. До грудня 2020 року має запрацювати електронна система, в якій будуть зафіксовані всі процеси в будівельній сфері в Україні.
Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
“Чим швидше ми переведемо державу в смартфон, тим менше стане корупції на середньому і низовому рівні, тим якіснішими будуть дані у державі, тим якісніше ми зможемо надавати сервіси. Будівництво – це традиційно одна з найбільш корумпованих сфер – всі ці 5 доларів за метр, це все дуже добре відомо, тому боротьба з корупцією у сфері будівництва є чи не найголовнішим завданням. І саме тому, власне, сьогодні презентація цього продукту, перший дуже серйозний крок для боротьби з корупцією є дуже важливим”, – пояснив Гончарук.
За словами Гончарука, тіньовий ринок посередницьких послуг при видачі ліцензій на будівництво становить приблизно 100 млн грн на рік.
Запуск е-кабінету відбуватиметься в кілька етапів:
  • на початку система працюватиме для найменш ризикових об’єктів будівництва (СС1), а це житлові та промислові будівлі (до чотирьох поверхів), а також – об’єкти лінійної інфраструктури і навіть дороги, частка яких перевищує 80% ринку. Це стосуватимуться всіх етапів будівництва: підготовчих та будівельних робіт, а також – прийняття будівлі в експлуатацію;
  • за декілька місяців будуть доступними онлайн-послуги також стосовно об’єктів, що за класом належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.
Інформація в е-кабінеті буде перевірятися автоматично, у тому числі – щодо права власності на ділянку та її цільове призначення, параметрів відповідності об’єкту до СС1: квадратура, кількість поверхів тощо.

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартал 2019

Онлайн-сервіс доступний на порталі ДАБІ за посиланням, через вхід до особистого кабінету.
Електронний кабінет забудовника має почати роботу 24 грудня 2019 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас