Оцінка нерухомості: Рада не скасувала спрощену модель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка нерухомості: Рада не скасувала спрощену модель

Нерухомість
913
Верховна Рада, яка зробила крок до ліквідації корупційних схем, не змогла скасувати прийнятий 5 грудня закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості і прозорості реалізації майна.
За прийняття відповідного проекту постанови про скасування закону №2047-д проголосували лише 7 народних депутатів, причому всі вони представляють фракцію “Слуга народу”.
Ініціатор розгляду постанови, народний депутат Руслан Требушкін не виступав з трибуни для роз’яснення своєї позиції.
5 грудня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості і прозорості реалізації майна.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, цим законом з 1 січня 2020 року запроваджується спрощена модель оцінки об’єктів нерухомості, що дозволить проводити автоматичну оцінку в стислі терміни і полегшує процедуру укладання угод з нерухомістю.
Крім того, завдяки цьому закону нотаріуси отримають право безкоштовного доступу до Єдиної бази для перевірки довідок і звітів про оцінку об’єктів нерухомості, які будуть зберігатися в електронній формі.
В ході обговорення цього законопроекту депутати врахували правку, згідно з якою формування електронних довідок про ринкову вартість об’єкта нерухомості буде здійснюватися безкоштовно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас