ВР пропонують скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР пропонують скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення

Казна та Політика
282
Верховній Раді пропонують ухвалити проєкт закону №2425, який скасовує ПДВ на внутрішні авіаперевезення з метою розвитку авіагалузі.
Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.
Автори проєкту зазначають, що послуги з міжнародних перевезень пасажирів та/або вантажу авіатранспортом в Україні підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість.
Натомість послуги з внутрішніх авіаперевезень оподатковуються за основною ставкою податку на додану вартість, що становить 20%.
Що пропонують: віднести послуги з внутрішніх авіаперевезень до операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість.
Таким чином, введення нульового податку підвищить рівень доступності авіаційних перевезень на внутрішньому ринку та сприятиме їх здешевленню.
Зазначається, що встановлення нульової ставки податку для авіатранспорту на внутрішні рейси призведе до витрат із держбюджету (орієнтовно 160 – 200 млн. грн).
Однак за реалізації цього проєкту обсяги внутрішніх авіаперевезень зросте щонайменше на 15%, тож збільшиться і прибутковість українських авіаційних перевізників. А це, в свою чергу, сприятиме додатковому надходженню коштів до Державного бюджету України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас