До кінця грудня долар може впасти до 23 гривень – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця грудня долар може впасти до 23 гривень – експерт

Валюта
3109
Тенденція до зниження курсу долара продовжиться завдяки позитивному рішенню щодо програми з МВФ, а також у зв’язку з новими розміщеннями держоблігацій України.
Про це сказав аналітик Alpari Максим Пархоменко.
«Курс долара продовжить знижуватися, у зв’язку з чим можна сміливо очікувати досягнення позначки в 23 грн за долар до кінця місяця», – вважає Пархоменко.
Головні фактори, які позитивно впливають на динаміку гривні в поточний період, – це погодження угоди з МВФ на отримання 500 млн євро макрофінансової допомоги з ЄС та розширення емісії ОВДП цього місяця, каже аналітик.
При цьому прибутковість українських держоблігацій залишається на попередньому рівні.
На грудень Мінфін розширив обсяг залучень за ОВДП: буде ще один аукціон 4-річних бондів, у результаті чого попит на гривню зросте, додав аналітик.
Також Пархоменко прогнозує, що успішні перемовини щодо транзиту російського газу через Україну теж знизять ризики невиконання державного бюджету.
Нагадаємо, Україна та Міжнародний валютний фонд попередньо домовилися про нову трирічну програму на $5,5 млрд.

Карти для зберігання грошей

За даними НБУ, станом на 1 грудня міжнародні резерви України склали $21 931,7 млн (в еквіваленті). У листопаді вони зросли на 2,5%. Збільшення обсягу міжнародних резервів зумовлене насамперед збереженням сприятливої ситуації на валютному ринку, повідомляє регулятор.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас