Зеленський підписав закон для анбандлінгу "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон для анбандлінгу "Нафтогазу"

Казна та Політика
573
Президент України підписав законопроект № 2359-1 для анбандлінгу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.
Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента 9 грудня.
Передбачається для виконання зобов’язань щодо відділення оператора ГТС до 2021 року звільнити від ПДВ операції з передачі з балансу платника податку на баланс іншої юридичної особи майна, що перебуває в держвласності в складі магістральних газопроводів, і всіх об’єктів і споруд, пов’язаних єдиним технологічним процесом.
Згідно з документом, до 2022 року відкладається встановлення касового методу визначення дати виникнення податкових зобов’язань та податкового кредиту за операціями з поставки/придбання майна, яке перебуває в держвласності, в складі магістральних газопроводів, і всіх об’єктів і споруд.
Також в законі прописано, що до 2021 року відкладається виключення з визначення поставки товарів – операції з надання (передачі) і повернення за договором позики природного газу, що використовується для забезпечення діяльності з транспортування природного газу магістральними газопроводами, якщо ці операції проводяться з метою відокремлення оператора ГТС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас