В Україні стартував проєкт кредитування аграрної галузі за участю ЄІБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стартував проєкт кредитування аграрної галузі за участю ЄІБ

Казна та Політика
288
В Україні стартував проєкт кредитування малого та середнього бізнесу в аграрній сфері за участю Європейського інвестиційного банку.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
“28 листопада заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва взяла участь у офіційному заході щодо запуску проєкту «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі – Україна»”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що цей проєкт впроваджується за підтримки Європейського інвестиційного банку в рамках підписаної Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, яку ратифіковано Законом України від 20 вересня 2016 року.
10 липня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №606 «Про реалізацію спільного з ЄІБ проєкту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».
Метою проєкту є створення в Україні адміністративних, технічних, фінансових та освітніх засад для підтримки виробників у галузі зернових, олійних культур та аквакультури/рибальства.
“Кредит від Європейського інвестиційного банку має стати реальним інструментом підтримки розвитку бізнесу саме для малих і середніх виробників. За умовами проєкту, до первинної суми в 400 млн євро від Європейського інвестиційного банку мають бути додані ще 400 млн євро від українських банків – учасників Проєкту”, – пояснили у міністерстві.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас