В "зелену енергетику" інвестували майже 5 мільярдів доларів за 5 років - Гончарук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "зелену енергетику" інвестували майже 5 мільярдів доларів за 5 років - Гончарук

Казна та Політика
673
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що за останні 5 років в сферу відновлюваної енергетики було інвестовано 4,8 мільярда доларів.
Про це він повідомив під час зустрічі з генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA), передає урядовий портал.
“Сьогодні в Україні реалізується низка проєктів відновлюваної енергетики загальною потужністю в 2,5 гігават. Це найбільший показник за всі роки незалежності нашої держави.
У цю сферу інвестовано 4,8 млрд доларів протягом останніх 5 років”, – зазначає прем’єр.
“Нашою метою є збільшення частки відновлюваної енергетики. Зараз ми розробляємо стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року. Ми б високо оцінили співпрацю з IRENA в цьому напрямку”, – підкреслив прем’єр.
Гендиректор IRENA Франческо Ла Камера висловив підтримку діям уряду:
“Україна іде в правильному напрямку. Ви можете розраховувати на нас в питаннях розвитку системи відновлюваної енергетики у вашій країні”, – підкреслив він.
Крім цього, на зустрічі обговорювали запровадження аукціонної системи закупівлі електроенергії, виробленої ВДЕ, для стимулювання розвитку відновлюваної енергетики. Перший аукціон має відбутися вже у квітні 2020 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас