Кабмін розблокував виплату лікарняних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розблокував виплату лікарняних

Казна та Політика
582
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення для розблокування виплати лікарняних.
Про це повідомив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко на своєму Telegram-каналі.
За його словами, на засіданні уряду прийнято рішення, яке дозволить Фонду соцстраху виплачувати гроші за листками тимчасової непрацездатності. Крім того, прем’єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв провести службову перевірку і анонсував зміну керівництва Фонду.
“Сьогодні, 27 листопада, Уряд спрямував додаткові 1,4 млрд гривень на виплату у 2019 році лікарняних по тимчасовій втраті працездатності, лікарняних по вагітності та пологах, а також на виплати на поховання. Відповідне рішення Уряду передбачає збільшення на відповідну суму бюджету Фонду соціального страхування”, – повідомляється на сайті Урядового порталу.

Довідка Finance.ua:

  • 20 листопада 2019 року Фонд соціального страхування України вимушено призупинив перерахування коштів для виплати лікарняних, допомоги по вагітності та пологах.
  • Причиною назвали – закінчення коштів, які передбачені бюджетом на 2019 рік.
  • Як пояснив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков, за чинним законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас