Україна відмовиться від українського спирту - законопроект Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовиться від українського спирту - законопроект Зеленського

Казна та Політика
2419
Із законодавства України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального” вилучили норму, яка передбачала виробництво алкогольної продукції зі спирту виключно українського походження.
Про це свідчить порівняльна таблиця до так званого “спиртового” законопроекту Зеленського № 2300, ухваленого у першому читанні.
Так, законопроект № 2300 передбачає повне вилучення наступної норми, яка є в чинному законодавстві України.
“Виробництво алкогольних напоїв для реалізації на території України здійснюється з використанням спирту етилового ректифікованого, коньячного і плодового і зернового дистиляту, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового та виноградного дистиляту спиртового, що мають статус українських товарів відповідно до Митного кодексу України”, – йдеться в порівняльній таблиці.
Крім того, за наявною інформацією УНН, правки Офісу Президента до законопроекту № 2300 (в рамках підготовки документа до другого читання) передбачають дозвіл на імпорт спирту окремими підприємствами з 2023 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас