Ринок праці в Україні час перебудувати: експерт озвучив головну проблему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці в Україні час перебудувати: експерт озвучив головну проблему

Особисті фінанси
2345
В Україні все сильніше відчувається нестача представників робітничих професій. Така ситуація приводить до необхідності кардинально і на державному рівні перебудовувати систему ринку праці.
Так вважає член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.
“Потрібно максимально полегшити людям процедуру перекваліфікації, зараз це проблема номер один, – упевнений Пендзин. – Необхідно розробити професійні стандарти, що відповідають вимогам ЄС, переглянути і осучаснити класифікатор професій, що не змінювався з часів СРСР. Стали анахронізмом вимоги 1-2 річного перенавчання, щоб мати право працювати за новою спеціальністю”.
Наприклад, людина, яка працювала монтажником, не може без перенавчання стати зварювальником, навіть якщо вона вміє зварювати метал. Експерт каже, що назріла необхідність присвоєння кваліфікації екстерном, на підставі показаних перед кваліфікаційною комісією теоретичних знань і практичних навичок. Така практика поширена в Польщі: людина за плату складає іспит і при успішному складанні отримує сертифікат та право працювати за новою професією.
Впровадження у нас такого ж порядку перекваліфікації різко знизить відтік кадрів за кордон і підніме українську економіку. Це непросто і не швидко, але іншого шляху немає, впевнений Пендзин.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас