Panasonic побудує ще одне "розумне" місто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic побудує ще одне "розумне" місто

Фондовий ринок
494
Компанія Panasonic оголосила про будівництво ще одного “розумного” міста в Японії до кінця 2022 року. Місто Suita стане третім подібним проєктом в країні, зі спеціалізацією в галузі медицини і здоров’я. На території в 2,3 га в північній частині Осаки буде збудовано кілька багатоповерхових будинків з 365 квартирами і апартаментами, оздоровчий центр, комплекс для постійного проживання літніх людей, які потребують спеціального догляду, а також торгово-діловий центр і парк.
На відміну від двох інших “розумних” міст Panasonic в Японії – Фуджисави (орієнтована на комплексний розвиток міста та автономність у разі природних катаклізмів) і Цунасими (мегаполіс майбутнього з науковим ухилом) – Суйта фокусується на здоров’ї та екологічному стилю життя.
Всі жителі Суйти – від немовлят до людей похилого віку – отримають доступ до консультаційної та безпосередньо медичної підтримки. Молодим сім’ям активно допомагатимуть у догляді за дітьми. За літніми ж людьми будуть “наглядати” спеціальні сенсори і система відеоаналітікі від Panasonic в комплексі з периферійним медичним обладнанням, сумісним з Інтернетом речей. Використовуючи алгоритми поведінкового аналізу, система зможе розпізнавати найменші відхилення в рутинній поведінці людей, що свідчать про початок різних захворювань. Рання діагностика дозволить мінімізувати наслідки і полегшити перебіг хвороби.
Суйта повинна стати першим в Японії населеним пунктом, чиї потреби на 100% забезпечуються відновлювальною енергією. Всі будинки будуть обладнані побутовими електрогенераторами на паливних осередках і батареями. Компанія Kansai Electric Power також забезпечить поставку “зеленої” енергії, в т. ч. зі своєї електростанції на фотоелектричних панелях Panasonic. Інший партнер – Osaka Gas – розробить нову модель використання природного газу для більшої енергетичної гнучкості міста (можливості швидкого відновлення після природних катаклізмів, пристосовності до змін погоди і т. д.).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас