Вчені США і Китаю розробили "бездротову шкіру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені США і Китаю розробили "бездротову шкіру"

Технології&Авто
474
Американські та китайські інженери розробили “бездротову шкіру”, яка здатна відчувати дотики на відстані.
Інтерфейс цієї розробки являє собою легкий і гнучкий багатошаровий “пластир”. Його можна тимчасово наклеїти на шкіру. Розробники запевняють, що він здатний набувати форми тіла і не мнеться при цьому. Щоб ця “шкіра” була здатна передавати тактильні відчуття, в неї вбудовані невеликі вібраційні двигуни. Їх конструкція досить проста: вони складаються з мідної спіралі і постійного магніту. Коли на спіраль подається струм, магніт вібрує з частотою цього струму. Таким чином і створюється відчуття дотику.
Головна особливість нового “тактильного передавача” – він не потребує дротового підключення і вбудованого акумулятора. Енергію для роботи пристрій отримує “з повітря” від зовнішнього джерела за допомогою основної і проміжної спіралей індуктивності. Ця технологія нагадує бездротову зарядку смартфонів. Вона дозволяє передавати енергію на відстані близько метра, а акумулятор з передавальною спіраллю можна взяти з собою.
Хоча пристрій ще потребує доопрацювання, інженери налаштовані оптимістично. Вони впевнені, що в майбутньому цю технологію можна буде використовувати при комунікаціях, а також в індустрії розваг і медицині.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас