Нацбанк витратив на судові процеси майже 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк витратив на судові процеси майже 1 млрд грн

Казна та Політика
279
Рада НБУ з розумінням ставиться до потреби НБУ у видатках на юридичні послуги та затверджує відповідні кошти в кошторисі адміністративних витрат в обсягах, запропонованих та обґрунтованих правлінням.
Про це заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин.
«Про наявність достатнього обсягу коштів свідчить і часткове використання навіть затверджених в кошторисі витрат. За статтею «правова допомога та юридичні послуги» у 2018 році виділений бюджет використано на 83%, за 9 місяців 2019 року – на 20%. На 2020 рік Рада НБУ затвердила кошторис, включивши в повному обсязі витрати, запропоновані правлінням, – написав він. – Усього Національним банком за 2017 рік – 9 місяців 2019 року витрачено майже 800 млн грн на правову допомогу та юридичні послуги, а також 145 млн грн на судові збори».
У структурі НБУ понад 80 співробітників юридичного департаменту, однак витрачаються значні кошти на закупівлю юридичних послуг, обурюється Данилишин.
Таким чином голова Ради НБУ відреагував на повідомлення НБУ про результати зустрічі голови НБУ Якова Смолія, його першої заступниці Катерини Рожкової та заступника Дмитра Сологуба з тимчасовим повіреним у справах США посольства США в Києві Вільямом Тейлором.
«Очільник НБУ також вказав на систематичні спроби у різні способи обмежити видатки Національного банку на юридичні послуги, які необхідні для повернення боргів власниками збанкрутілих банків», – повідомили в прес-службі НБУ.
Під час зустрічі також обговорювалась тема судових процесів проти колишніх власників збанкрутілих банків, важливості повернення коштів державі та вкладникам та ролі судової реформи у цьому.
Як наголосив Яків Смолій, очевидними є намагання зацікавлених осіб, ймовірно, з числа колишніх власників банків, унеможливити співпрацю з МВФ через інформаційні атаки та судові рішення, метою яких є дискредитація НБУ та реформ у фінансовому секторі.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас