У Газпромі офіційно запропонували укласти договір про транзит газу з Україною терміном на 1 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Газпромі офіційно запропонували укласти договір про транзит газу з Україною терміном на 1 рік

Енергетика
791
Російський газовий монополіст Газпром надіслав Нафтогазу офіційну пропозицію укласти контракт на транзит російського газу до Європи через газотранспортну систему України на 1 рік або продовжити чинні договори.
Водночас у Газпромі заявляють, що необхідною умовою на продовження чинного контракту на транзит або укладання нового є відмова Нафтогазу від усіх претензій у міжнародних арбітражах.
«Копії офіційної пропозиції направлено міністру енергетики та захисту довкілля України Олексію Оржелю та заступнику голови Єврокомісії (та представнику ЄС на тристоронніх переговорах про транзит газу. — Ред.) Марошу Шефчовичу», — йдеться у повідомленні Газпрому.
Також у Газпромі заявили, що очікують на відповідь української сторони щодо закупівлі російського газу у Газпрому напряму з 2020 року.
Зазначимо, що Україна на переговорах про транзит газу намагається укласти з Росією довгостроковий контракт на транзит газу терміном на 10 років з фіксованими обсягами транзиту, а також відповідальністю сторін за порушення угоди. Крім цього, за наполяганням України та ЄС, новий контракт мають укласти за європейськими правилами. Для цього в Україні ухвалили закон про анбандлінг Нафтогазу, який передбачає створення незалежного від Нафтогазу Оператора ГТС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас