У Нафтогазі розповіли, що станеться, якщо контракту з РФ не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі розповіли, що станеться, якщо контракту з РФ не буде

Енергетика
3813
У НАК Нафтогаз заявляють, що швидше за все Газпром не підпише контракт про новий транзит газу, але Україна і європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу в сховищах.
Про це повідомив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.
“Ми не знаємо, скільки часу Газпром буде готовий втрачати частку європейського ринку і піддаватися штрафам від своїх клієнтів у Західній Європі.
Останній раз, коли Газпром робив подібне – взимку 2014-2015 років, – втратив понад 5 млрд дол., за підрахунками російських аналітиків. Рішення про укладення або неукладення угоди там приймає особа в Кремлі, і на які збитки він готовий піти, питання до нього”, – підкреслив Коболєв.
Коболєв сказав, що українська сторона буде покладатися на власні запаси, і продовжить судові процеси з Газпромом.
“Ми ж будемо забезпечувати українських споживачів з ресурсів у сховищах, при необхідності можемо імпортувати ще за контрактами з гарантованою поставкою. І будемо продовжувати стягнення майже 3 млрд дол. за минулим арбітражем і битися ще за 12 млрд дол. за поточним арбітражем.
Як показує практика, це дуже дієвий інструмент захисту інтересів України “, – каже глава Нафтогазу.
У Нафтогазі зазначають, що країна готова до будь-якого рішення питання за контрактом, і нагадують про рекордні запаси газу в підземних сховищах України і європейських країн-партнерів.
“Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Завдяки успішному випуску єврооблігацій Нафтогаз виділив додаткові кошти і створив значні запаси газу в ПСГ. 21,7 млрд куб м. – це рекордно високий рівень за останні роки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас