Законопроект про легалізацію криптовалюти внесено до ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про легалізацію криптовалюти внесено до ВР

Фінтех і Картки
569
Зроблено перший важливий крок у легалізації операцій з віртуальними активами. До Верховної Ради внесли законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами».
Про це пише Міністерство цифрової трансформації.
Законопроект розроблений блокчейн-спільнотою, Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, Офісом ефективного регулювання BRDO та командою Міністерства цифрової трансформації.
У проекті визначено такі терміни, як «віртуальний актив», «криптоактив», «операція з криптоактивами», «розподілений реєстр», «токен» та «токен-актив».

Картки для зберігання грошей

Мета закону – створити умови для початку функціонування ринку віртуальних активів у відповідності до законодавства України з врахуванням балансу інтересів суб‘єктів, що здійснюють операції з віртуальними активами, та держави, яка отримає додаткові надходження податків від операцій з віртуальними активами.
Особливості оподаткування:
  • 5% – ставка податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років.
  • інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву;
  • операції з продажу криптоактивів не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що планує легалізувати криптовалюту. Він зазначав, що криптовалюти нині в Україні не заборонені, але і офіційного статусу у них немає.
  • Асоціація “Блокчейн України” запропонувала Проект створення української Криптодолини, в якому пропонуються законодавчі ініціативи, покликані зробити Україну привабливою юрисдикцією для ведення бізнесу з криптовалютами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас